82 592-21-92

Ciasta

Tort czarnolas czy jagodowy? A może o smaku ananasowym?
Proponujemy szeroką gamę smacznych tortów w Twoich ulubionych smakach.

Możesz wybrać jedną z proponowanych kompozycji lub rozmarzyć się i...
stworzyć własną!

Cappuccino

Ciemny biszkopt przełożony delikatnym, kremowym serkiem oraz okrągłymi jasnymi biszkoptami nasączonymi mocną kawą, wykończony polewą czekoladową.

Ciasto jogurtowe

Delikatne ciasto jogurtowe z morelą i wiśniami.

Czekoladowiec

Cienkie placki biszkoptowe o smaku czekoladowym przełożone masą śmietanową oraz wykończone czekoladową polewą. Delikatne ciasto wprost rozpływa się w ustach.

Czekoladowo-jagodowe

Ciasto biszkoptowo – tłuszczowe przełożone musem czekoladowym wykończone żelem z jagodami.

Fantazja

Spód to ciasto biszkoptowo – tłuszczowe, następnie warstw galaretki z owocami czarnej porzeczki, krem budyniowy i delikatny placek kokosowo – makowy, wykończony polewą czekoladową.

Kokosowa rozkosz

Jest to pyszne ciasto czekoladowe z kokosową nutą przełożone warstwą bitej śmietany wykończone żelem z wiórkami kokosowymi - nadające się na każdą okazję.

Kokosowe cappuccino

Jasny biszkopt przełożony delikatnym kremem cappucino oraz warstwą kokosowego placka, przykryty warstwą zapieczonego kokosu.

Łącki przekładaniec

Kakaowe biszkopty, orzechy w miodzie, śliwki, a całość przełożona kremem. Ciasto, że palce lizać!

Królewiec

Ciasto sporządzone z dwóch placków miodowych oraz jednej warstwy biszkoptu przełożonych delikatną masą budyniową, wykończenie polewą czekoladową.

Krówka

Pyszne ciasto z tradycyjnym karmelem przygotowanym na bazie mleka. Lekkie i słodkie.

Kokosowiec

Cudowne blaty kokosowe przełożone pysznym kremem budyniowym z wiórkami kokosowymi. Niebo w gębie!

Szarlotka z czarną porzeczką

Kruche ciasto przełamane warstwą prażonych jabłek z porzeczkami. Kopuła z bezy z dodatkiem płatków migdałowych. Szarlotka idealna!

Miodownik z orzechami

Ciasto sporządzone z czterech blatów miodowych, przełożonych budyniowym kremem rumowym, wykończone polewą czekoladową z orzeszkami arachidowymi.

Pani Walewska

Pyszne kruche ciasto, słodziutka beza, krem i dla przełamania słodyczy powidła śliwkowe...

Ptasie mleczko

Lekka pianka o smaku śmietankowym na waniliowym lub kakaowym spodzie oblany czekoladą.

Martynka

Ciasto o smaku kukułki z dodatkiem czerwonych porzeczek i śmietanki 33%.

Sernik kakaowy

Tradycyjny sernik z rodzynkami na kruchym czekoladowym spodzie posypany czekoladową kruszonką.

Sernik krakowski

Wykonany według starej receptury. Spód z ciasta kruchego pokryty grubą warstwą masy serowej z rodzynkami oblany czekoladą.

Sernik wiedeński

Pięciocentymetrowa warstwa puszystej masy serowej z dodatkiem delikatnych kawałków brzoskwiń, wykończona polewą czekoladową.

Seromakowiec

Jest to odmiana sernika, gdzie masa serowa zapiekana jest z masą makową. Dwie warstwy ciemna i jasna przenikają się wzajemnie co daje ciekawy efekt wizualny. Ciasto jest wilgotne, nie za słodkie po prostu pyszne.

Snikers

Pulchny biszkopt kakaowy przełożony masą kakaową. Dopełnieniem smaku są chrupiące orzeszki arachidowe prażone w miodzie.

Malibu

Ciemny biszkopt przełożony kremem kokosowym i kawałkami ananasa. Do tego ganasz z rodzynkami skąpanymi w alkoholu.

Szarlotka domowa

Klasyczna domowa szarlotka. Doskonała na zimno oraz na ciepło z lodami waniliowymi.

Szarlotka orkiszowa

Placek orkiszowy z jabłkami, z delikatną nutą cynamonu posypany prażonymi płatkami migdałowymi.

Kopciuszek

Jasny biszkopt przełożony śmietaną o smaku malinowym następnie cięka warstwa herbatników, a na końcu wyśmienity biszkopt makowy.

Sernik z maliną

Sernik z dodatkiem ciasta czekoladowego i malinan w syropie.

Dynastia

Trzy biszkopty, jeden ciemny i dwa jasne. Przełożone śmietaną i galaretką z owocami malin.

Malinowa chmurka

Puszysty biszkopt przełożony śmietanką 30% oraz puree malinowym i dodatkiem kokosa. Puszyste ciasto, idealne do kawy i na przyjęcia.

Sernik z brzoskwinią

Sernik na tradycyjnym kruchym spodzie z dużą ilością brzoskwiń. Wilgotny i bardzo serowy.

Śmietanowiec

Lekkie, orzeźwiające ciasto. Spód to jasny biszkopt pokryty bitą śmietaną, następnie warstwa galaretki z owocami.

Torty okolicznościowe

Mogą być wykonane w dowolnym kształcie np: serce na walentynki, liczba na jubileusz, a okrąg na urodziny.


Torty dla dzieci

Specjalnie dla najmłodszych proponujemy stworzenie wymarzonego słodkiego tortu z ukochanym bajkowym bohaterem.


Torty weselne

Torty weselne z Cukierni Grela tworzone są według własnego wzoru czy pomysłu lub na podstawie sugestii Pary Młodej.