82 592-21-92

Oferta weselna

Zamówienie weselne składa się z trzech elementów:

1. Tort

2. Ciasto

3. Gościńce

Tort
Tort jest jednym z istotnych punktów przyjęcia weselnego. O tym jak zostanie odebrany przez weselników decyduje jego smak, wielkość, kształt i dekoracja.

Smaki:
Nasze torty wykonujemy na bazie bitej śmietany (tradycyjnie ubijanej), kremu budyniowego lub kremu maślanego. Krem budyniowy i maślany jest przygotowywany według naszej receptury. Wszystkie rodzaje nadzienia charakteryzują się delikatnym smakiem.

Tort składa się z trzech biszkoptów (jasnych, kakaowych,oba kolory na przemian lub orzechowych) i dwóch przełożeń (wysokość około 9cm). Jest to standardowe rozwiązanie.

Smak masy zarówno kremowej jak i śmietanowej może być: czekoladowy, śmietankowy, cappucino, orzechowy, jagodowy lub inny na specjalne zamówienie.

Polecane owoce do tortu to: wiśnie, brzoskwinie, ananasy, maliny, jagody lub inne według pomysłu Klienta.


Wielkość:
Tort do 100 gości powinien ważyć około 7 do 10 kg (3-piętrowy).
Tort do 150 gości waży od 12 do 13 kg (4-piętrowy).


Kształt:
Torty są okrągłe lub prostokątne, wykonywane na stelażu z przerwami między piętrami ( średnica od 18 do 36 cm). Innym rozwiązaniem są torty bez przerw między piętrami, których piętra się stykają.


Dekoracja:
Większość tortów wykonujemy w stylu angielskim. Taki tort jest pokryty warstwą marcepanu o grubości 2-3 mm. Masa marcepanowa ma nieznaczny wpływ na smak tortu. Marcepan daje nam największe możliwości dekoracyjne.

Możliwe jest również ozdobienie tortu w stylu tradycyjnym z kremu lub śmietany.

Kwiaty stosowane do dekoracji to głównie róże papierowe, kwiatki marcepanowe, "żywe" kwiaty lub inne ozdoby wybrane przez Klienta.

Specjalne zamówienia na torty o oryginalnym wzorze najlepiej składać w siedzibie firmy przy ulicy Warzywnej 2a.

Ciasto
Ilość ciasta na stół obliczamy przyjmując ok 200 -300 g ciasta na osobę. Są to około 2 kawałki na osobę. Wielkość jednego kawałka to ok. 3x7,5 cm. Waga zależy od rodzaju ciasta.

Formularze zamówień do pobrania

Gościńce
Do gościńca ogólnie wkłada się od 300 do 350 g ciasta i ewentualnie ciastka kruche.
Ilość gościńców obliczamy w następujący sposób:
liczba gości weselnych – dzieci / 2 = ilość gościńców

W ten sposób wydajemy jeden gościniec na rodzinę.
W ofercie posiadamy kwadratowe opakowania do wyboru: plastikowe lub papierowe koszyczki.

Torty okolicznościowe

Mogą być wykonane w dowolnym kształcie np: serce na walentynki, liczba na jubileusz, a okrąg na urodziny.


Torty dla dzieci

Specjalnie dla najmłodszych proponujemy stworzenie wymarzonego słodkiego tortu z ukochanym bajkowym bohaterem.


Torty weselne

Torty weselne z Cukierni Grela tworzone są według własnego wzoru czy pomysłu lub na podstawie sugestii Pary Młodej.